Dün bütün İslam ülkeleri ve ülkemizde terörist İsrail’i protesto eden milyonlar haykırdı

“Ortadoğu’nun bağrındaki hançer” olan terör devleti İsrail’in Gazze’deki katliamları dün Beyazıt Meydanı’nda protesto edildi. Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırılarla 20 Filistinli’yi şehit eden İsrail, AGD’nin düzenlediği protestoyla lanetlendi. Protestoya AGD ve Saadet Partisi mensupları dışında çok sayıda vatandaş da katıldı.

Siyonist köpek hesap verecek

Terör devleti İsrail’in katliamlarının hemen ardından Türkiye genelinde ilk tepkiyi veren yine Anadolu Gençlik Derneği oldu. Türkiye’deki gösterilerle lanetlenen İsrail, dün de AGD İstanbul Şubesi tarafından Beyazıt Meydanı’nda protesto edildi. Cuma namazının ardından Beyazıt Meydanı’nı dolduran binlerce kişi İsrail aleyhinde “Siyonist köpekler hesap verecek”, “Kahrolsun İsrail” sloganları atarken, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı da protestoya destek verdi.

Terörün arkasında İsrail var

AGD’lilerin ve Saadet Partililerin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı protestoda konuşan AGD İstanbul Şube Başkanı Serhat Akçay, “Halkımız bilmeli ki, bu bölgede akan bütün kanın, iç savaşların ve terör olaylarının arkasında doğrudan ya da dolaylı olarak İsrail vardır. Bölgede huzur ve barış ortamı isteniyorsa bunun tek yolu adalet ekseninde bir İslam Birliği’nin kurulmasıdır” dedi.

Mazlum Filistin halkına destek olmak üzere meydanı dolduran kalabalığa seslenen AGD İstanbul Şube Başkanı Serhat Akçay, İsrail’in katliam politikasını hiç değiştirmediğini söyledi. Akçay, “Halkımız bilmeli ki, bu bölgede akan bütün kanın, iç savaşların ve terör olaylarının arkasında doğrudan ya da dolaylı olarak İsrail vardır. Siyonist İsrail yönetimi, bütün İslam ülkelerini ve dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar sapkın bir inanca sahiptir. İsrail’in kurulduğu günden bu yana izlediği politika asla değişmemiştir. İsrail, Türkiye’ye ait toprakların da içinde bulunduğu geniş bir coğrafyayı kendi kutsal ülkesi olarak görmekte ve buraları ele geçirebilmek için her türlü yönteme başvurmaktadır” diye konuştu.

İslam Birliği şart

İslam ülkelerinin bir araya gelerek güçlü bir birlik kurmaları gerektiğini vurgulayan Akçay şöyle konuştu; “Buradan İslam ülkelerinin tüm yöneticilerine ve hükümetlerine sesleniyoruz. Bölgede huzur ve barış ortamı isteniyorsa bunun tek bir yolu vardır.  Bu da, adalet ekseninde bir İslam Birliği’nin kurulmasıdır. Bir İslam ülkesine yapılan saldırının  bütün İslam ülkelerine yapılmış gibi kabul edilmesidir. Bir Müslüman’a yapılan saldırının  İslam Birliği tarafından karşılıksız bırakılmamasıdır.” Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Acar da, İsrail’in mazlum Filistin halkına yıllarca zulüm yaptığına dikkat çekti.

Herkes gücü kadar yardım etsin

Uzun yılar İsrail hapishanelerinde kalan Filistinli Cihat, ” Filistin halkı, Filistin çocukları, Filistin mücahitleri üzerlerine düşen görevleri hapishanelere yatarak ödemişlerdir. Ödemeye de devam ediyorlar. Gazze’nin ambargo altında kalması, bombalanması savaşın bittiği anlamına gelme. Filistin meselesi hala devam ediyor. Filistin davası, bütün Müslümanların davasıdır. Herkes gücü nispetiyle Filistin davasına yardım etmelidir. Müslümanlardan isteğimiz, ellerinden geldiğince yardım etmeleridir.”

Hakk’ın tarafındayız

İsrail’in hava saldırısında şehit olan İzzeddin El-Kassam Tugayları Komutanı Ahmet Said el-Caberi için Sakarya’da gıyabi cenaze namazı kılan grup, İsrail’i protesto etti. Cuma namazının ardından Orhan Cami Meydanı’nda toplanan Saadet Partisi, Anadolu Gençlik Derneği ve İnsani Yardımlaşma Derneği (İHH) üyeleri, el-Caberi için gıyabi cenaze namazı kıldı. Saadet Partisi Sakarya Gençlik Kolları Başkanı Uğur Girgin, namazın ardından yaptığı açıklamada, hak ve batılın mücadelesinde Hakk’ın tarafında olduklarını duyurmak için toplandıklarını söyledi.

Ey Müslümanlar sesinizi yükseltin

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybedenler için Konya’da Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Cuma namazının ardından Hacıveyiszade Camisi önünde ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile toplanan kalabalık grup, İsrail’in Gazze’ye saldırısını protesto etti. Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, burada yaptığı açıklamada, saldırıların Müslümanlara yönelik yapıldığını, dünyanın birçok yerinde Müslümanların şehit edildiğini söyledi. Konuşması zaman zaman ”Kahrolsun İsrail” sloganı ile kesilen Güneş, ”Ey Müslümanlar sesinizi yükseltin, böyle bir duruma göz yummayın” dedi.

Katliama seyirci kalmayın

Çorum’da Cuma namazı sonrasında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi. Saadet Partisi Çorum İl Başkanlığı tarafından Hürriyet Meydanı’nda düzenlenen protestoya, İnsani Yardım Vakfı, Ensar Vakfı, İlke-Der, Özgür-Der ve bazı sivil toplum örgütleri de destek verdi. Filistin bayraklı atkılar taşıyan grup üyeleri, İsrail aleyhinde slogan attı. Grup adına konuşan Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Faruk Cıdık, İsrail’in Müslüman Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği acımasız katliamlara seyirci kalınmaması gerektiğini söyledi.