www.islamikoru.com’un haberi

Bundan bir kaç ay önce ; Ali Eren Hoca Arifan dergisinde bir makalesinde ; 1994 senesinde yapılan  ‘skandal’ bir toplantıyı kaleme almıştı.
Toplantıya katılanlar arasında bugünkü diyanet işleri başkanı Mehmet Görmez’den tutunda ; Hayrettin Karaman ve Süleyman Ateş gibi reformist şahsiyetlerde yer almaktaydı.
Toplantının konusu ise ;  ‘Dinde Islahat (yenileme,düzenleme) Yapılması’ idi.
Toplantı aşağıdaki resimde göreceğiniz üzere 3 kısma ayrıldı ;  Kur’an,Hadis ve Fıkıh.Yenilikler ve düzenlemeler bu üç kategoride yapılacaktı.

 Toplantıda bulunup ; şuan da Diyanet İşleri Başkanlığı yapan ve öğrenimini ‘Hadis’ dalında yapan ‘Prof.Dr Mehmet Görmez’ göreve geldiği günden beri dilinden düşürmediği ‘Hadis’ projesini bizzat kendisi yönetmiş ve ‘400.000 hadis-i şerif ayıklanarak 20.000 hadis seçilmiştir.’

1994 yılında yapılan bu toplantıya katılanların fikir yapıları ve toplantının konusu göz önüne alındığında,bu hadis ayıklama projesi’nin başta ‘Dinler Arası Diyalog’ olmak üzere Feminizm’e de hizmet edeceği açık ve net.Toplantıya katılan Ankara İlahiyat’ın Profesörlerinden Salih Akdemir,söz konusu toplantıda söylediği şok sözler ile adeta toplantının tam bir skandal olduğunu açığa vurdu : “Kur’an’da da hatalar ve imla bozukluğu var. Hatta ben kısmen tashihe/düzeltmeye başladım. Çok anlam düzelmeleri oluyor.” 
Kur’an’da hata olduğunu söyleyecek kadar ileri giden bir zihniyete o toplantıda bulunan Ali Bulaç dışında hiç kimse karşı çıkmamıştır.Hatta bugün diyanet işleri başkanı olan Mehmet Görmez bile.

Tüm bu durumlar göz önüne alındığında bir çok şey aslında çözülmüş olacaktır.

Mehmet Görmez’in Durumu

Prof.Dr.Mehmet Görmez’in bugünkü durumunu anlamak için,yüksek lisansını tamamlamak için hazırladığı ‘Musa Carullah Bigiyef, Hayatı, Fikirleri ve eserleri’ adlı tezini bilmek yeterli olacaktır.Musa Carullah bigiyef ; reformist ve islamda yenilikçi bir niteliğe sahip,döneminin (osmanlı) devlet yetkililerince ‘bir sapık’ olarak nitelendirilen ve ‘kadın-erkek eşitliği ile kadının sosyal hayatta ön plana çıkması’ konularında ki islam’a zıt fikirleri ile ün salmış biri.Zaten Prof.Dr.Mehmet Görmez , göreve geldiği günden beri,gerek basına yaptığı açıklamalar,gerek verdiği ropörtajlar ve gerekse sosyal paylaşım ağı twitter’dan paylaştığı hadisler ile ; ‘kadın-erkek’ konusunda ‘Musa Carullah’ ile aynı fikirde olduğunu belli etmiştir.Prof.Dr Mehmet Görmez olaylara tek bir pencereden bakarak ; düşüncesine uygun hadisleri paylaşıp başka hadisleri gizleyerek maksadını belli etmiştir.

Hiç kuşku yok ki ; yakında piyasaya çıkacak olan ve ayıklama hadislerden oluşacak olan bu külliyat ; ‘Dinler Arası Diyalog ve Kafirleri Hoşgörme’ projesine uyan hadis-i şerifleri barındırdığı gibi,Feminizm’e de hizmet edecek.

Ne Bedir Var Ne de Uhud !

Diyanet’in 400.000 hadis içerisinden ayıklayarak seçtiği 20.000 hadis-i şerif ; ‘Dinler Arası Diyalog’ projesine hizmet edecek.

Namaz kılan,oruç tutan,umre’ye ve hacca giden fakat dost/düşman bilmeyip kafir ile müslüman kardeşini bir tutan bir İslam dünyası oluşturmanın adı olan ‘Dinler Arası Diyalog’a göre Rasulüllah ; ‘Kimseyi hiç incitmeyen,kafirlere kafir demeyen,Allah yolunda savaş yapmayan ve Allah için savaşmaya teşvik etmeyen,aksine ; hanımları ile gününü geçiren ve onlara ev işlerinde yardım eden,ömrünün tümünü ‘evinin önüne pisleyen Yahudi’nin pisliklerini hiç ses çıkarmadan temizleyen’ bir peygamberdir.Evet ; ‘Diyalog’ zihniyeti böyle bir peygambere inanıyor.

Bedir’i Kim yaptı ? Uhud’da kim savaştı ? Hendek’leri kim kazdı ? Yahudileri kalelerinde sıkıştırıp ‘hayvanlar’ diye kim hitap etti ? 
Rasulüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) tabi ki de kalp incitmezdi.O bir peygamberdi.Sabrı geniş,merhameti çok idi.Hanımlarını sever ve onlara iyi davranırdı.Fakat Allah Rasulü yeri geldiğinde hanımlarına da kızmış,yeri geldiğinde -çok sefer- Allah yolunda savaşmıştır.Rasulüllah kafire kafir demesini bilmiştir.Kafir devletlerin yöneticilerine ‘İMAN EDİN’ fermanlarını göndererek ‘Bu hal üzere ölür iseniz,Allah’ın nimetlerinden ebediyyen mahrum olacaksınız,derhal iman edin !’ mesajını vermiştir.

Bugün var olan ve yakında piyasaya sürülecek olan ‘ayıklanan hadisler’ de ne bedir’i,ne uhud’u ne de hendek’i bulursunuz.

Cihad Diye Bir Şey YOK !

Türkiye’de Son on yıl içinde o kadar çok şeyler yasaklandı ki bunları anlatmak bile güç.Bunların arasında en enterasanı ise : ‘CİHAD’ kelimesi.Artık bir kimse oğlu’na ‘Cihat’ ismini koyamaz.Çünkü bu kelime,AB normlarına ve ‘Dinler Arası Diyalog’ projesine zıt olduğundan yasaklanmıştır.

Nüfus müdürlüğüne giden ve oğluna ‘cihat’ ismini vermek isteyen bir kişinin bu isteği reddedilmiş ve bu durum islamikoru.com yöneticilerine bildirilmiştir.
Hal böyleyken ; bu hadis külliyatında ‘Allah yolunda savaşıp,şehit olmak’ ve ‘Allah’a karşı gelip,onun ayetlerinive peygamberini kabul etmemiş kafirlere karşı düşmanlık beslemek’  ile alakalı hadisleri de bulamazsınız.

Biz ; sizleri külliyat çıkmadan evvel uyarıyor,islam’ı doğru kaynaklardan öğrenmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

http://www.islamikoru.com